Det här receptet tog Marie fram i samarbete med Zeta vid deras lansering av sina nya grynblandningar.
Superenkla nöt- & chokladbollar
Tartufi semplici al cioccolato e noci
ca 24 ST
1 ½ dl Zeta Fullkornsbulgur & Quinoa
3 dl vatten
2 dl naturellt, ekologiskt nötsmör, t ex hasselnöts-, jordnöts- eller mandelsmör
2 msk kakao
4 msk lönnsirap
Ett par nypor havssalt
Gör så här: Koka upp gryn, vatten och lite salt i en mindre kastrull. Sänk värmen och låt puttra tills allt vatten har absorberats, ca 10-15 min. Häll över grynen i en stor skål och låt svalna. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Forma till små bollar och låt stelna i kylen i en timme. Rulla bollarna i exempelvis kokosflingor, kakao eller lingonpulver.
Tips: Förvara bollarna i kylen i upp till en vecka eller i frysen i upp till 2 månader.