Ska ni ha konferens, workshop, eller är ni kanske behov av frukost-och lunchleveranser?  Läs mer

Spenatcrêpes med avokadoröra

Gröna pannkakor – 4 portioner

Spenatcrepes
♥ 1 dl bovetemjöl
♥ 1 dl havremjöl (av glutenfria havregryn)
♥ 1/2 tsk himalayasalt/havssalt
♥ 4,5 dl mandeldryck
♥ 20 g färsk spenat
♥ 10 färska blad basilika, alt. 1/2 msk fryst basilika
♥ 1 msk chiafrön + 3 msk hett vatten
♥ 1 msk smakneutral kokosolja + olja att steka i

Avokadoröra
♥ 2 avokador
♥ 2 tomater
♥ 1 msk fryst persilja
♥ 1 msk fryst basilika
♥ 1 krm himalayasalt
♥ 1/2 krm svartpeppar

Koka upp 3 msk vatten och blanda med 1 msk chiafrön. Låt stå och svälla ett par minuter. Blanda bovetemjöl, havremjöl (mixa glutenfria havregryn till ett mjöl i matberedare om du inte hittar färdigmalt) och salt. Tillsätt mandeldryck, spenat och basilika och mixa till en slät smet med en stavmixer. Tillsätt chiablandningen och vispa ihop. Värm upp en liten stekpanna, vänta med att steka crêpesen tills pannan är rejält het. Lägg i en klick olja, sänk värmen något och häll i ca 1/2 dl smet i pannan. Crêpesen är redo att vändas när ytan blivit bubblig och kanterna släpper från pannan.

Dela, kärna ur och tärna avokadorna. Skölj och tärna tomaterna. Blanda avokado, tomat och örter. Smaka av med himalayasalt och svartpeppar. Servera crêpesen nygräddade med avokadoröran.

Receptet av Therese Elgquist

Fråga oss gärna

Har du frågor eller funderingar? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig!

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomGå tillbaka till shop

    Investera i dig själv och din hälsa! Få en fräsch nystart med Restart Cleanse – det perfekta valet för dig som längtar efter förnyelse och energiökning