Ljuvliga smårätter som är snabba och lätta att göra för att ta med på picknick eller till fredagsmyset.
AVOCADO MASH
2 mogna avokado
1 msk limejuice, pressad
1 röd chili, finhackad utan frön
1 tsk extra virgin olivolja
Havssalt efter smak
Mosa avokadon i en skål med de andra ingredienserna. Smaka av. Klart!
ROSTAD MAJS- OCH FETAOSTRÖRA
300 g majskorn på burk
1 tsk chiliflingor, mer efter smak
100 g växtbaserad fetaost
1 msk lime, pressad
Häll av vätskan från majskornen. Torrosta i stekpanna med chili. Lägg de rostade majskorna i en matberedare och mixa. Ha i ”fetaost” och mixa. Häll i citron och smaka av med feta, lime och chili. Låt svalna.
TOFUTACOFÄRS
400 gram tofu
1 dl ekologisk tacokrydda (50 gram)
1 msk tamari
1 dl vatten
Salt och peppar
Smula sönder tofu i stekpannan, stek med salt och peppar. När färsen börjar få färg, häll i tacokrydda, tamari och vatten. Låt sjuda i 10 minuter tills allt vatten försvunnit.
SNABBPICKLAD RÖDLÖK
1 rödlök
3 msk äppelcidervinäger
1 nypa salt
Strimla rödlöken i tunna skivor och lägg i en skål. Häll över äppelcidervinäger och salt tills rödlöken är täckt.Se till. Låt stå minst 10 minuter. Håller några dagar i kylen.