Dagens balanserade hälsolunch!   Läs mer

Recept: Red lentil vegetables soup

Red lentil vegetables soup (student bowl)

1/2 cup red lentils
1 large carrot in small cubes
1 onion diced
2 pieces of celery in small cubes
1 leek. sliced thin and separate the green from the white part
1/2 cup pumpkin in medium size cubes
1 clove of garlic, minced
1 teaspoon curry powder
1/4 teaspoon ground cumin
2 tablespoon ginger juice (grate ginger and squeeze it)
1 teaspoon lemon zest
1 tablespoon olive oil
2 litres warm or hot water
1 strip kombu
1 teaspoon sea salt
1 tablespoon soy sauce
chopped parsley or coriander

– Soak the lentils in warm water. Wash and cut all the vegetables and keep the green part of the leek separate.
– In a pot, gently heat up the oil, add the garlic for a moment then the curry and the cumin powder and stir for a minute.
– Add the vegetables (except the green part of the leek) and sauté for a few minutes adding a few drops of water if necessary.
– Add enough of the water to cover the contents of the pot and cook for 5 minutes on a medium flame covered with a lid.
– Drain the lentils and add them to the pot along with the rest of the water, the kombu, and lemon zest.
– Bring to boil and cook for 20 minutes at small flame covered.
– Add salt and soy sauce and cook for another few minutes, then taste and adjust seasoning if needed.
– Remove from heat and add the ginger juice and the chopped herbs.

Enjoy!

Röd linssoppa med grönsaker (studentskål)

1/2 kopp röda linser
1 stor morot i små tärningar
1 lök i tärningar
2 selleri i små kuber
1 purjolök. Skivas tunt och separera det gröna från den vita delen
1/2 kopp pumpa i medelstora kuber
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk currypulver
1/4 tsk mald kummin
2 msk ingefärssaft (riv ingefära och pressa ur saften)
1 tsk citronskal
1 matsked olivolja
2 liter varmt eller hett vatten
1 remsa kombu
1 tsk havssalt
1 msk soja
hackad persilja eller koriander

– Blötlägg linserna i varmt vatten. Tvätta och skär alla grönsaker och lägg den gröna delen av purjolöken för sig.
– Värm försiktigt upp oljan i en gryta, tillsätt vitlöken först, sedan curry och kumminpulver och rör om under en minut.
– Tillsätt grönsaker (utom den gröna delen av purjolöken) och stek några minuter. Tillsätt några droppar vatten om det behövs.
– Tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka innehållet i grytan och koka i 5 minuter på medelhög värme täckt med ett lock.
– Häll av linserna och lägga till dem i grytan tillsammans med resten av vattnet, Kombu och citronskal.
– Koka upp och koka i 20 minuter på låg värme.
– Tillsätt salt och soja, och koka ytterligare några minuter, sedan smakar du av och justerar kryddningen om det behövs.
– Ta bort från värmen och tillsätt ingefärssaft och hackade örter.

Njut!

Fråga oss gärna

Har du frågor eller funderingar? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig!

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomGå tillbaka till shop

    Hälsosamma matpaket

    Fyll kylen med färdiglagade – och näringsrika matlådor, kallpressade eko juicer och goda mellanmål. Hitta paketet som passar dig i vår SHOP. Mejla oss gärna för vägledning! 

    Från och med 20 december 2024, så kommer Happy Me restaurangerna och hemsidan stängas ner permanent.

    Passa på att testa vårt 21-dagars program (sista uppstartsdag är fredagen 29/11), kör en juice-cleanse eller kom förbi och ät en välbalanserad hälsolunch. Nu är det sista chansen!

    Vi är även ett erbjudande på Happy Me kokböckerna på båda restaurangerna, nu får ni kokboken för endast 149kr/st.