Dagens balanserade hälsolunch!   Läs mer

Recept: Orzotto med zucchini och basilika

Risotto di orzo alle zucchine e basilico

5 PORTIONER
1 pkt Zeta Orzo-mix, 250 g
5 msk Zeta Olivolja Classico eller Originale
1 stor zucchini, tärnad
2 st vitlöksklyftor, hackade
10 st basilikablad, strimlade
200 g handskalade räkor eller 1 pkt Zeta Halloumi, 200 g (alternativt ett grönt protein för att göra rätten vegansk. Se här: De bästa vegetariska proteinkällorna  för tips.)

GRÖNSAKSBULJONG
1 morot, skalad
1 tomat
3 st blekselleristjälkar
1 gul lök

Gör så här: Börja med buljongen. Fyll en stor kastrull med 1,2 liter vatten, häll i grönsakerna och låt koka i 30 minuter. Medan buljongen kokar tärnar du zucchini och strimlar basilika. Håll buljongen varm. Stek zucchinin, basilikan och vitlöken, salta och peppra och lägg åt sidan. Värm olivoljan i en kastrull, häll i Orzo-mixen och fräs i ca 2 minuter, rör om hela tiden. Häll 3 slevar varm buljong i kastrullen, rör om hela tiden, fortsätt att hälla buljong (1 slev i taget) tills Orzo-mixen känns ”al dente” (ca 18 minuter).

Tillsätt de stekta zucchinitärningarna och basilikan, rör om och häll i lite mer buljong. Häll i 5 msk olivolja och rör om i ytterligare 3 minuter.
Lägg upp på tallrik, garnera med färsk basilika och servera med färska handskalade räkor eller stekt halloumi i skivor.

Tips: Går bra att värma upp igen eftersom grynen håller spänsten. 

Receptet är framtaget i ett samarbete mellan Zeta och Team Happy M Kitchen.

Fråga oss gärna

Har du frågor eller funderingar? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig!

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomGå tillbaka till shop

    Hälsosamma matpaket

    Fyll kylen med färdiglagade – och näringsrika matlådor, kallpressade eko juicer och goda mellanmål. Hitta paketet som passar dig i vår SHOP. Mejla oss gärna för vägledning! 

    På grund av att vi stänger ner permanent nästa vecka finns det inte möjlighet att beställa våra mat-och juicepaket på hemsidan. Ring oss på 031-13 13 70 om du önskar att beställa något till vecka. 51.