Ska ni ha konferens, workshop, eller är ni kanske behov av frukost-och lunchleveranser?  Läs mer

Recept: Apelsin- och mandelgröt

Här kommer ett smakprov på ett recept Marie tagit fram med Zetas nya gryner.

Porridge all’arancia e mandorle

Apelsin- och mandelgrot_high
Starta dagen med en god gröt med fina smaker, som ger njutning och en bra grund för dagen. Gröt har en given plats på frukostbordet och denna ljuvligt kanel- och apelsindoftande variant med naturlig sötma från morötterna är en favorit!

4-6 PORTIONER
1 pkt Zeta 5 Gryner, 250 g
5 dl morötter, finrivna
6 dl mjölk, t ex mandel- eller havremjölk
1 ½ dl apelsinjuice
3 ½ dl vatten
2 torkade fikon, hackade
3 tsk malen kanel
½ tsk salt

Gör så här: Koka upp samtliga ingredienser i en stor kastrull. Sänk värmen och låt småputtra i 20–25 minuter. Toppa gärna med rostade mandlar och färska fikon. Servera tillsammans med mjölk.

Tips: Fördela gärna gröten i portionsförpackningar som du förvarar i kylen, håller sig 3–4 dagar. På så vis har du frukosten klar för hela veckan! Variera med blåbär, kardemumma eller något annat du tycker om.

Fråga oss gärna

Har du frågor eller funderingar? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig!

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomGå tillbaka till shop
    • Onsdag lördag till kl 20
    • Noggrant utvalda eko- och naturviner
    • Goda och färgrika maträtter från vår à la carte-meny. Välj bland sallad, burgare, toast eller bovetepizza
    • Uteservering