Ska ni ha konferens, workshop, eller är ni kanske behov av frukost-och lunchleveranser?  Läs mer

Julrecept till dig från Marie & Jack

VEGOBULLAR

Känsla: Life is good

Oj, oj så goda de är! Marie bad Jack, kökschef på Happy Me, att ta fram ett recept på vegobullar, och det gjorde han väldigt bra. Speciellt som han är från England och inte är van vid mormors svenska köttbullar, som Marie ville att de skulle påminna om. Dessa vegobullar passar lika bra på julbordet, som till potatis, brunsås med rårörda lingon till resten av året.

4 PORTIONER
1 dl solrosfrön
400 g tofu
½ tsk vitlökspulver
1 krm muskot, riven
3–5 msk bovetemjöl
1 lök, hackad
1 dl persilja, finhackad
Salt och peppar efter smak
Olja för stekning

Häll solrosfröna i en matberedare och pulsa tills de är grovt malda. Tillsätt tofu, vitlökspulver, muskot, mjöl, salt, peppar och blanda. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Häll ut blandningen i en skål och blanda i lök och persilja och forma till bollar. Stek tills bollarna är krispiga och gyllenbruna. De går bra att frysa.

Receptet är hämtat från Maries kokbok Happy Me.

Fråga oss gärna

Har du frågor eller funderingar? Ta kontakt med oss så hjälper vi dig!

0
    0
    Varukorg
    Din varukorg är tomGå tillbaka till shop

    Investera i dig själv och din hälsa! Få en fräsch nystart med Restart Cleanse – det perfekta valet för dig som längtar efter förnyelse och energiökning