VEGOBULLAR
Känsla: Life is good
Oj, oj så goda de är! Marie bad Jack, kökschef på Happy Me, att ta fram ett recept på vegobullar, och det gjorde han väldigt bra. Speciellt som han är från England och inte är van vid mormors svenska köttbullar, som Marie ville att de skulle påminna om. Dessa vegobullar passar lika bra på julbordet, som till potatis, brunsås med rårörda lingon till resten av året.
4 PORTIONER
1 dl solrosfrön
400 g tofu
½ tsk vitlökspulver
1 krm muskot, riven
3–5 msk bovetemjöl
1 lök, hackad
1 dl persilja, finhackad
Salt och peppar efter smak
Olja för stekning
Häll solrosfröna i en matberedare och pulsa tills de är grovt malda. Tillsätt tofu, vitlökspulver, muskot, mjöl, salt, peppar och blanda. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Häll ut blandningen i en skål och blanda i lök och persilja och forma till bollar. Stek tills bollarna är krispiga och gyllenbruna. De går bra att frysa.
Receptet är hämtat från Maries kokbok Happy Me.