Kosten som hjälper dig till fin hy

Att det vi äter påverkar hur kroppen mår är ingen nyhet – och huden är såklart inget undantag. Om du inte får i dig det som din kropp behöver så kommer du inte bara att må dåligt på insidan, det kan faktiskt också påverka din hy. Därför vill vi tipsa dig om mat som är bra för huden och som gör att du mår bra inifrån och ut.

Kan man äta sig till fin hy?

Går det att äta sig till din hy? Det beror på. Många hudproblem och åkommor beror på genetik och hormoner som kosten inte kan styra, även om du ser till att äta mat som är bra för huden. Men det finns också vitaminer och näring som kan hjälpa dig att äta dig till fin hy genom att stärka huden och ge den rätt förutsättningar.

Många upplever exempelvis att de får dålig hy med finnar och blemmor när de ätit mycket fet mat och snacks. Andra upplever en skillnad just av mejeriprodukter, och andra märker ingen skillnad alls. Att hitta den mat som är bra för huden är alltså till viss del individuellt, men det vi alla har gemensamt är att det finns flera näringsämnen och vitaminer som vi måste få i oss för att vår hy ska vara fin och må bra.

Detta ska du tänka på för att äta dig till fin hy

Drick ordentligt

Trots att det är så självklart är vatten ändå enkelt att glömma. När du blir uttorkad märks det inte bara på törst och huvudvärk, du kan faktiskt också få torrare hy. Så se till att dricka mycket vatten så mår din hy bättre. Att få i sig vätska genom goda och vitaminrika juicer är ett både smart och gott sätt att se till att dricka ordentlig. I våra detoxpaket får du både näringsrik mat och goda juicer som hjälper dig att dricka och äta dig till fin hy.

Få i dig C-vitamin

C-vitamin är inte bara nödvändigt för vårt immunförsvar, det bidrar också till kroppens viktiga kollagenproduktion. Proteinet kollagen är en viktig och naturlig byggsten i huden och när kollagenet minskar kan du få torr hud och fina linjer.

Våra kroppar kan inte bilda C-vitamin själva, utan det måste vi få i oss via vår kost. Lyckligtvis finns det gott om C-vitaminer i många grönsaker, frukter och annat gott. Men det är också viktigt att tänka på att när livsmedel som innehåller vitaminet värms upp för mycket så minskar också mängden C-vitamin. I våra goda fridge fills får du god mat med C-vitaminrika råvaror, tillagade på bästa sätt för dig!

Mat som är bra för dig är mat som är bra för huden

Slutligen så är det såklart så att om du är trött så ser din hy också tröttare ut. Dålig mat som inte ger någon energi gör dig orkeslös, vilket också syns på ditt ansikte. Vår mat och våra juicer är ett enkelt och smart sätt att få i sig den näring som du behöver för att må bra, bli mätt och samtidigt äta mat som är bra för huden!

Kroppen är smart – generellt sett är det ju så att maten som är bra för din kropp också är den mat som är bra för din hud.

Bowls

Bra att veta

Vi brinner för mat och dryck i sin renaste form – ekologisk, ej processad och helt utan tillsatser. Istället är den fullproppad med vitaminer, klorofyll, mineraler, enzymer och antioxidanter i varenda klunk och tugga. Det gör att den har en garanterat kort hållbarhet och görs därför på beställning.

Beställ senast fredag klockan 13.00 för uthämtning hos Happy M Kitchen på måndag. Obs! Eventuella allergier anger du i Ordernoteringar-fältet i Kassan så vi vet i förväg!

Har du frågor så ringer du oss på numret nedan eller kommer in och pratar med vår kunniga personal!