Fasta med juicefasta – 3 tips innan du börjar!

Att fasta med hjälp av nyttiga juicer har varit en trend länge. Syftet med att fasta eller juicefasta skiljer sig från person till person, men brukar vanligtvis handla om att ge kroppen och matsmältningssystemet en nystart, eller så är förhoppningen att kickstarta en viktnedgång.

Varför ska man fasta?

Juicefasta har som sagt varit trendigt länge, antagligen eftersom så många som testar verkligen får uppleva hälsofördelarna det har. Det är vanligt att människor som en gång testar att juicefasta sedan gör det till en återkommande rutin någon gång per år, eftersom de älskar känslan av att ge kroppen en nystart. Så hur fungerar fastan egentligen?

Under en juicefasta får matsmältningssystemet vila. Du har kanske hört att det är viktigt att inte äta alltför sent på kvällen, för att också ge magen en chans till vila under natten. Kroppen och matsmältningen mår inte bra av att ständigt behöva vara aktiverat, och därför är det också bra att ibland låta den vila och återhämta sig ordentligt, under lite längre tid än bara en natt.

Samtidigt är det såklart viktigt att du får energi och att ge kroppen vad den behöver. Därför är våra färskpressade juicer under en juicefasta fullproppade med goda vitaminer, näring och bra råvaror. Energin som juicen ger dig kan kroppen använda till återhämtning och rensning i stället för till matsmältningsprocessen.

kallpressade ekologiska juicer

3 tips inför din juicefasta

Oavsett varför du är sugen på att juicefasta så finns ett par saker som är bra att tänka på innan du börjar!

1. Ät inte extra mycket innan

Många gör misstaget att äta extra mycket dagarna innan det är dags för juicefasta, kanske för att öka mättnadskänslan eller för att se till att ha så mycket energi som möjligt inför fastan. Sanningen är att det funkar tvärtom – du bör snarare förbereda kroppen på att varva ner och inte låta matsmältningen gå från högvarv till noll direkt. Om du går från festmåltid till fasta kommer hungerkänslorna sannolikt vara större än om kroppen får en chans att förbereda sig.

Så för bästa förutsättningarna: ät bra, ät lagom och ät så du blir mätt, men ät inte extra för fastans skull.

2. Välj rätt juicer anpassade för fasta

Juicefasta funkar inte med vilka juicer som helst. För att må bra och få i dig rätt näring kan du inte fasta med vanliga fruktjuicer från mataffären. Det kräver juicer speciellt framtagna för fasta, med rätt råvaror och energi för dig. Att din kropp ska må bra både under och efter juicefastan har självklart varit det viktigaste för oss på Happy Me när vi har tagit fram våra juicepaket. Vi ser till att du får i dig allt som du behöver, och du behöver bara följa de enkla instruktionerna och lyssna på din kropp.

FRESH RESTART

1–5 dagar

 

ABSOLUTE ENERGY

1–5 dagar

 

MORNING MAGIC

5 dagar

 

3. Var beredd på omställningen

En juicefasta gör du för att må bra och få ny energi. Men självklart kan det också bli en liten chock för kroppen. Det är mycket möjligt att du känner dig extra trött och låg under tiden du fastar – kroppen ställer ju om! Om du i övrigt är frisk så är det ingen fara att inte ge kroppen sitt vanliga bränsle under några dagar. Men lyssna på din kropp, om du är sjuk eller börjar må ordentligt dåligt så ska du såklart inte genomgå fasta. Om du vill testa en juicefasta för första gången så kan du börja med bara 1–2 dagar, och testa ett längre juciepaket nästa gång.

 

Happy M Juice
cleanse paket

Våra cleanse-paket med kallpressade ekologiska juicer ger dig energi, vitaliserar och förenklar din vardag när du vill ge dig själv en nystart. En juice-cleanse hjälper ditt matsmältningssystem att vila och bidrar till att rensa ut skadliga ämnen och slaggprodukter ur kroppen. Samtidigt tillförs högkvalitativ näring som kan stärka ditt immunsystem och din vitalitet. Välj bland våra fyra juice cleanse-paket.

Bra att veta

Vi brinner för mat och dryck i sin renaste form – ekologisk, ej processad och helt utan tillsatser. Istället är den fullproppad med vitaminer, klorofyll, mineraler, enzymer och antioxidanter i varenda klunk och tugga. Det gör att den har en garanterat kort hållbarhet och görs därför på beställning.

Beställ senast fredag klockan 13.00 för uthämtning hos Happy M Kitchen på måndag. Obs! Eventuella allergier anger du i Ordernoteringar-fältet i Kassan så vi vet i förväg!

Har du frågor så ringer du oss på numret nedan eller kommer in och pratar med vår kunniga personal!