Detox – vad betyder det egentligen?

En detoxkur gör du under ett par dagar eller veckor för att rensa kroppen, må bättre och få mer energi. Men vad är egentligen en detox vad innehåller en detoxkur?

Vad är en detox och en detoxkur? 

Ordet detox kommer från engelskans ”detoxification” och betyder helt enkelt ”avgiftning”. Under en juicedetox eller detoxkur med mat så handlar det inte om medicinsk avgiftning från exempelvis droger eller alkohol, utan om att rena kroppen och ge den en nystart.

En detoxkur gör du under ett par dagar eller veckor för att rensa kroppen, må bättre och få mer energi. Vissa genomför en detox för att gå ner i vikt, andra för att låta kroppen vila från exempelvis kaffe, alkohol och lightprodukter.

Vad ska man äta under en detoxkur?

Det är viktigt att det man äter och/eller dricker under en kur är fyllt av vitaminer och bra näring för dig och din kropp. En detox handlar inte om att gå hungrig och må dåligt – det handlar om att få ny energi till kroppen!

Därför har vi på Happy Me tagit fram 8 olika detoxpaket som säkerställer att din detoxkur fylls av bra råvaror med rätt näring – och inte minst att det är gott! Detoxpaketen är utformade utifrån vad du tycker är gott, ditt mål med detoxen samt om du till exempel vill äta helt växtbaserat eller grain-free. Du kan genomföra din kur under antingen 3–5 dagar eller under 21 dagar.

Juicedetox – en sorts detoxkur!

En vanlig slags detox är juicedetox, där du – som namnet antyder – dricker olika juicer i stället för att äta mat. Under en juicedetox gäller samma förutsättning som under en detox med måltidspaketen – att det du får i dig innehåller bra energi.

En juicedetox bör alltså inte bestå av diverse fruktjuicer från mataffären, utan ska bestå av juicer gjorda av varierade nyttiga råvaror. Happy Me har tagit fram flera olika juicepaket byggda på recept för juicedetox, där du får i dig allt du behöver.

Med oss på Happy Me blir din detox enkel, energifylld och god!

Happy M Juice
cleanse paket

Våra cleanse-paket med kallpressade ekologiska juicer ger dig energi, vitaliserar och förenklar din vardag när du vill ge dig själv en nystart. En juice-cleanse hjälper ditt matsmältningssystem att vila och bidrar till att rensa ut skadliga ämnen och slaggprodukter ur kroppen. Samtidigt tillförs högkvalitativ näring som kan stärka ditt immunsystem och din vitalitet. Välj bland våra fyra juice cleanse-paket.

Bra att veta

Vi brinner för mat och dryck i sin renaste form – ekologisk, ej processad och helt utan tillsatser. Istället är den fullproppad med vitaminer, klorofyll, mineraler, enzymer och antioxidanter i varenda klunk och tugga. Det gör att den har en garanterat kort hållbarhet och görs därför på beställning.

Beställ senast fredag klockan 13.00 för uthämtning hos Happy M Kitchen på måndag. Obs! Eventuella allergier anger du i Ordernoteringar-fältet i Kassan så vi vet i förväg!

Har du frågor så ringer du oss på numret nedan eller kommer in och pratar med vår kunniga personal!