Underbar Comfort food! Dessa pannkakor kan du variera som här eller kanske med egenplockade kantareller eller blåbär. Sött eller salt. Båda funkar. Får du över så stoppar du den bara i brödrosten och får färdig mat på ett kick!
SÖTPOTATISPANNKAKOR
Känsla: Serene
Koka eller ånga sötpotatisen tills den blir mjuk. Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa tills det blir en slät smet. Låt stå i cirka 10 minuter. Använd en nonstick-stekpanna, värm olja och lägg i cirka 2 msk smet och forma till en liten pannkaka med hjälp av en sked. Låt den steka 2–3 minuter, så att smeten inte är lös ovanpå innan den vänds. Vänd och stek i cirka 2 minuter. Är smeten för tjock, späd med mer havremjölk. God att servera med bär och växtbaserad grädde.
14–16 SMÅ PANNKAKOR
200 g sötpotatis, kokt
eller ångad, skalad och
skuren i mindre bitar
2 ½ dl fullkornsrismjöl
3 dl havre- eller mandelmjölk
2 msk lönnsirap
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kardemumma
Olja för stekning
De här sötpotatispannkakorna älskar alla! De får en härlig smak och konsistens. Jag gör ofta den kryddiga varianten och serverar med olika röror till, se sidan 164. De går också bra att rosta i brödrosten om det finns några kvar dagen efter. Jättegott!
Receptet är hämtat från kokboken Happy Me.